ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Unelte personale
Locatia curenta: Prima pagina Despre noi Primar si Consiliul Local Istoric
Actiuni document

Vechimea asezarii

Vetre de vechi asezari in bazinul Galatui: asezari in Neolotic (cultura Boian), asezari in epoca bronzului, asezari in epoca fierului, asezari sarmatice (sec. II- IV), asezari cu urme gotice, asezari de tip Sintana- Cerneahov (sec.IV) peste vechi asezari gotice.

  Urme materiale iesite la iveala intimplator, atestate de arheologie si, mai tirziu, de izvoare scrise, descifreaza pentru acest tinut o istorie straveche si framintata, legata de fenomenele si prefacerile din jur, de intreaga istorie. Cercetarile muzeului din Calarasi in colaborare cu Institutul Arheologic din Bucuresti, au pus in evidenta permanenta locuirii acestor tinuturi. Descoperirile nu au fost izolate, ele au facut parte din tr-o  vasta arie , straveche, pusa in evidenta de descoperirile unor asezari din neolitic, epoca bronzului, a fierului , a migratiei popoarelor apartinind culturii Dridu, sau asezari datind din sec. XV- XVI/ XVII- XVIII din bazinul Galatui si al vailor confluente si in permanenta cu apa ale vaii Berza. Pe malul nordic al baltii Galatui s- a descoperit o necropola si o asezare apartinind culturii Sintana- Cerneahov din secolul al IV- lea d. C. In ambele obiective se remarca abundenta materialelor de factura romana provenite din oficinile de pe malul Dunarii

   Necropola cuprinde 35 morminte cu ceramica specifica sec. IV d. C. si dateaza din epoca migratiei popoarelordin sec. III- IV d. C. Descoperirea atesta trecerea prin aceasta zona a popoarelor germanice aflate in migratie, alaturi de care continua sa vietuiasca populatia locala daco- romana. Conditiile naturale ofereau posibilitati pentru adapost, hrana, aparare, atragind aici si alti migratori- pecinegii si cumanii, care au folosit intreaga vale Galatui- Berza.


Powered by Plone CMS, the Open Source Content Management System

Acest site se conformeaza cu urmatoarele standarde: