ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Unelte personale
Locatia curenta: Prima pagina Despre noi Primar si Consiliul Local Noutati
Actiuni document

Comunicat de presa

   


O NOUĂ PERSPECTIVĂ PRIVIND GESTIONAREA  DEŞEURILOR

ÎN 7 COMUNE DIN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI

 

    Astăzi, 27 iunie 2008, a avut loc, în comuna Grădistea, lansarea oficială a proiectului “Sistem de gestionare a deşeurilor menajere în comunele Independenţa, Cuza Vodă, Grădiştea, Al. Odobescu, Vîlcelele, Ciocăneşti şi Vlad Ţepeş din judetul Calarasi”, finanţat de UNIUNEA EUROPEANĂ în cadrul Programului Phare 2005 Coeziune Economică şi Socială, Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu.

Obiectivul general al proiectului este de a creşte capacitatea consiliilor locale partenere pentru a implementa măsurile de gestionare a deşeurilor în conformitate cu acquis-ul comunitar, prevederile din PND şi priorităţile evidenţiate prin Planul regional şi Planul Judeţean de gestionare a deşeurilor.

Obiectivele specifice se referă la crearea unei infrastructuri moderne de colectare a deşeurilor şi încurajarea colectării selective a acestora, în vederea creşterii atractivităţii investiţionale a zonei, creşterea nivelului de colectare a deşeurilor, prin achiziţia unor mijloace de transport pentru transferul acestora, reducerea cantităţii de deşeuri depozitate necontrolat, prin instalarea unor sisteme de colectare, creşterea nivelului de colectare selectivă prin elaborarea unor materiale informative şi susţinerea unor campanii de conştientizare, crearea unui sistem public de salubrizare cu personal specializat, în vederea exploatării adecvate a investiţiei într-o zonă în care nu există, în prezent, un sistem de salubrizare organizat, informarea şi conştientizarea unui număr de aproximativ 25 800 de locuitori din comunele partenere.

   Costul total al proiectului este de 729,563,10 euro şi este implementat în perioada martie 2008 – iunie 2009.

 

Pentru mai multe informaţii vă puteţi adresa D-lui Constantin ANGHEL, manager de proiect, primar al comunei Independenţa, la telefon 0242/535353, email : deseuri.proiect@yahoo.com


sigla


Uniunea Europeana reprezinta o entitate politica, sociala si economica compusa din 27 de tari. Statele membre au decis impreuna, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, sa construiasca o zona de stabilitate, democratie si deyvoltare durabila, mentionând diversitatea culturala, toleranta si libertatile individuale. Uniunea Europeanaisi propune sa impartaseasca realizarile si valorile sale cu tarile si popoarele de dincolo de granitele ei.

jpgPowered by Plone CMS, the Open Source Content Management System

Acest site se conformeaza cu urmatoarele standarde: